مشاوره رایگان: ۰۹۹۱۴۲۱۸۶۸۱

مراحل طلاق توافقی چگونه است؟

مراحل طلاق توافقی

طلاق توافقی یکی از روش‌های جدایی زوجین از یکدیگر است که در آن زن و مرد به صورت مسالمت آمیز سعی خواهند داشت این کار را انجام دهند. طلاق توافقی می‌تواند با حضور یک وکیل متخصص در این زمینه در اسرع وقت پیش برود، در عین حال رسیدگی به چنین پرونده‌ای بدون حضور وکیل هم امکان پذیر است ولی باید در نظر داشته باشید که پروسه آن می‌تواند بسیار طولانی باشد.

در طلاق توافقی، اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید؛ انجام توافقات لازم بر سر مسائلی هم‌چون مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و همچنین مشخص کردن اموال مشترک است.

این نوع از طلاق پس از طی کردن مراحلی قابل انجام خواهد بود و به شما توصیه می‌شود برای این‌که بتوانید این مراحل را در اسرع وقت طی کرده و همچنین توافق‌نامه‌ای را با ذکر تمامی مواردی که باید به آن توجه شود، تنظیم کنید؛ حتما از یک کارشناس حقوقی و یا وکیل طلاق در این مسیر کمک بگیرید.

در ادامه مطالب نیز به این موضوع که مراحل طلاق توافقی چگونه است، اشاره کرده‌ایم.

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

برای طلاق توافقی چه مراحلی را باید طی کنید؟

زمانی‌که قصد داشته باشید به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوید، باید. در ادامه توضیح داده ایم که برای طلاق توافقی کجا باید رفت؟

  • قبل از هر چیزی و در اولین مرحله بایستی زوجین متن توافق‌نامه‌ای شامل توافق بر سر مسائلی هم‌چون مهریه، نفقه و حضانت فرزندان را تنظیم کنند.
  • مرحله دوم ثبت نام زوجین در سامانه طلاق است.
  • در مرحله بعدی زوجین باید به یکی از مراکز مشاوره مراجعه کنند تا برای آن‌ها  گواهی عدم انصراف از طلاق صادر شود.
  • پس از دریافت گواهی انصراف از طلاق، زوجین باید برای ثبت دادخواست طلاق توافقی به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند تا برای آن وقت دادرسی تعیین شده و از طریق پیامک از طرف سامانه ثنا به آن‌ها ابلاغ ‌شود.
  • پس از حضور زوجین یا وکیل آن‌ها در دادگاه، توافق‌نامه‌ای که توسط مشاور خانواده ارائه می‌شود را امضا خواهند کرد.
  • پس از امضای توافق‌نامه، خانم باید مدارکی را جهت باردار بودن یا نبودن خود برای بررسی به دادگاه ارائه کند تا پس از آن زوجین بتوانند گواهی عدم امکان سازش را دریافت کنند.
  • در نهایت زوجین می‌توانند با مراجعه به دفتر طلاق و جاری شدن صیغه طلاق از یکدیگر جدا شوند.
برای طلاق توافقی چه مراحلی را باید طی کنید؟

مدارک لازم برای طلاق توافقی

برای طلاق توافقی مدارکی لازم است که باید در زمان ثبت دادخواست آن‌ها را به همراه داشته باشید. از این رو در ادامه به مدارک لازم برای طلاق توافقی اشاره شده است.

  • شناسنامه زن و مرد
  • کارت ملی زن و مرد
  • سند ازدواج (عقدنامه محضری)
  • متن توافق‌نامه طلاق توافقی
  • گواهی عدم امکان سازش
  • گواهی بکارت از پزشکی قانونی
  • سند بخشش مهریه (در صورتی‌که زوجه مهریه خود را بخشیده باشد)
  • وکالت نامه محضری حق طلاق (در صورتی‌که از طرف مرد به زن داده شده باشد)
  • گواهی عدم بارداری خانم به همراه شرح آزمایشات و گزارشات پزشکی

وکیل طلاق توافقی چه نقشی را در روند پرونده شما ایفا می‌کند؟

همان‌طور که در ابتدای مطالب نیز گفته شد، وجود وکیل طلاق می‌تواند به شما در تسریع طی کردن مراحل طلاق توافقی کمک کند. از این رو در ادامه به این موضوع که وکیل طلاق توافقی چه نقشی در روند پرونده شما خواهد داشت، اشاره کرده‌ایم.

  • ارائه مشاوره‌های حقوقی
  • کمک به تنظیم دادخواست طلاق توافقی
  • عدم نیاز به حضور زوجین در جلسات دادگاه، مراجع دولتی، غیر دولتی و همچنین نهادهای داوری
  • اخذ مدارکی هم‌چون گواهی عدم امکان سازش
  • تسریع در روند رسیدگی به پرونده طلاق توافقی و حصول نتیجه در کمتر از یک ماه

در صورتی که مدت زمان طلاق توافقی برای شما اهمیت زیادی دارد، می‌توانید پرونده خود را با گروه وکلای وکیل خانواده پیش ببرید. وکیل طلاق موسسه وکیل خانواده ظرف مدت 20 الی 30 رو کاری رای طلاق شما را از دادگاه می‌گیرد.

مهریه در طلاق توافقی

همان‌طور که می‌دانید، مهریه در طلاق توافقی از جمله اصلی‌ترین حق و حقوق مالی خانم‌ها پس از طلاق است، حتی زن می‌تواند این حق را در حین زندگی مشترک طلب کند. در طلاق توافقی زوجین بایستی بر سر برخی از مسائل توافقاتی انجام دهند و برای آن‌ها نیز یک متن توافق‌نامه تنظیم کنند.

یکی از مسائلی که در این خصوص به آن باید توجه شده و در متن توافق‌نامه هم به آن اشاره شود، مهریه است. البته عدم دریافت مهریه از طرف زن نیز می‌تواند در متن این توافق‌نامه قید شود و به طور کلی همه چیز بستگی به نوع توافقی دارد که بین زوجین صورت خواهد گرفت.

البته باید توجه داشته باشید که برخی از مواقع خانم‌ها مجبور به بخشیدن مهریه خود می‌شوند و آن هم معمولا دلیلی جز خارج شدن از زوجیت و پایان بخشیدن هر چه سریع‌تر به زندگی مشترکشان ندارد.

نمونه سند طلاق توافقی
نمونه سند طلاق توافقی

هزینه طلاق توافقی چقدر است؟

زمانی‌که صحبت از طلاق توافقی می‌شود، صحبت از هزینه‌های آن نیز پیش می‌آید. هزینه‌های طلاق توافقی بستگی به مواردی مختلفی دارد که به آن‌ها اشاره شده است.

  • هزینه مربوط به جلسات مشاوره قبل از طلاق
  • هزینه‌ای دادرسی به درخواست و پرونده طلاق توافقی
  • هزینه مشاوره ارجاع شده توسط دادگاه
  • هزینه‌ ثبت طلاق توافقی در دفتر طلاق
  • حق‌الوکاله مربوط به وکیل طلاق توافقی

جمع بندی

طلاق توافقی یکی از سریع‌ترین روش‌هایی است که زوجین می‌توانند به کمک آن از یکدیگر جدا شوند. این نوع از طلاق مراحلی دارد که بایستی طی شوند. البته طی کردن مراحل طلاق توافقی بدون داشتن وکیل ممکن است تا 9 ماه نیز به طول انجامد، پس بهتر است که در این راه از یک وکیل طلاق با تجربه کمک بگیرید تا پروسه پرونده طلاق شما در کمتر از یک ماه به نتیجه برساند.

ما در تیم وکیل خانواده سعی بر این داشتیم که مطالبی را در رابطه با این‌که مراحل طلاق توافقی چگونه است برای شما بیان کنیم. وکیل خانواده با توجه به در اختیار داشتن بهترین وکلای پایه یک دادگستری که دارد، همواره می‌تواند به صورت تخصصی در زمینه طلاق توافقی به شما کمک کند. پس کافیست برای ارتباط با مشاورین و وکلای مجرب ما به سایت گروه وکلای وکیل خانواده مراجعه کرده و از طریق شماره تماس‌ موجود برای دریافت مشاوره اقدام کنید.

سوالات متداول

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که در آن زوجین پس از انجام توافقات لازم بر سر مسائلی هم‌چون مهریه، نفقه و حضانت فرزندان می‌توانند از یکدیگر جدا شوند.

مراحل طلاق توافقی به چه صورت است؟

مراحل طلاق توافقی از تنظیم توافق‌نامه برای آن شروع شده و با شرکت در جلسات مشاوره، دریافت گواهی عدم امکان سازش ادامه پیدا می‌کند و در نهایت با مراجعه به دفتر طلاق و جدایی به اتمام می‌رسد.

آیا گروه حقوقی وکیل خانواده مجوز دارد؟

بله، وکیل خانواده تمام مجوزهای لازم قوه قضاییه، ثبت اسناد و کانون وکلای دادگستری مرکز اخد کرده است. در صورتی که مایل باشید هنگام اخذ قرارداد می‌توانید مجوزها را مشاهده کنید.

من میخواهم که موسسه وکیل خانواده وکیلم باشد، چه کار باید بکنم؟

برای این کار تنها کافیست که از طریق تماس، واتساپ و یا تلگرام با شماره 09914218681 در ارتباط باشید.
کارشناسان حقوقی ما تمام توضیحات لازم را به شما می‌دهند.

بنا به دلایلی امکان حضور در دفتر وکیل خانواده و جلسه را ندارم!

نگران نباشید؛ جسله شما با وکیل می‌تواند به صورت حضوری، آنلاین و یا تلفنی برگزار شود. تنها کافیست با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید تا توضیحات لازم را به شما بدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *