مشاوره رایگان: ۰۹۹۱۴۲۱۸۶۸۱

شرایط و مراحل طلاق با داشتن حق طلاق

شرایط و مراحل طلاق با داشتن حق طلاق

طلاق با داشتن حق طلاق به این معنی است که خانم با داشتن یک وکالت از آقا می تواند بدون نیاز به اجازه مرد برای طلاق اقدام کند. به این وکالت که از آقا به خانم داده می شود حق طلاق یا وکالت در طلاق گفته می شود.

طلاق با داشتن حق طلاق تنها حالتی از طلاق است که خانم باید حتما وکیل داشته باشد. حضور وکیل به معنای دفاع از آقا نیست و فقط به جای آقا حضور دارد تا اسناد را امضا نماید. البته برای این که خانم با استفاده از حق طلاق بتواند برای جدایی اقدام کند باید وکالت در طلاق کامل باشد که در ادامه 4 شرط کامل بودن حق طلاق را به شما توضیح می دهیم.

فراموش نکنید برای طلاق با داشتن حق طلاق خانم حتما باید وکیل داشته باشند و داشتن وکیل طلاق در این شرایط الزامی است. مراحل طلاق با داشتن وکالت طلاق به این صورت است که ابتدا باید با وکیل قرارداد ببندید و سپس وکیل برای شما دادخواست طلاق ثبت نماید.

اگر حق طلاق دارید و مایل به اقدام برای طلاق هستید، می توانید با کارشناسان گروه حقوقی وکیل خانواده در ارتباط باشید.

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

حق طلاق چیست؟

به طور کلی حق طلاق با مرد است، اما او می‌تواند این حق را به صورت بلاعزل به همسرش بدهد تا با توجه به شرایطی که برای این موضوع مطرح است، زوجه بتواند درخواست طلاق داده و از همسر خود جدا شود. در واقع زن با داشتن حق طلاق می‌تواند از حقوقی برابر با شوهرش در این رابطه برخوردار باشد.

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق

در صورتی که حق طلاق به زن داده شده باشد، او می‌تواند پس از طی کردن مراحلی از همسرش جدا شود. از این رو در ادامه به مراحل طلاق با داشتن حق طلاق اشاره شده است.

  • در ابتدا زن بایستی با در اختیار داشتن مدارک لازم جهت طلاق با داشتن حق طلاق به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست خود را به ثبت برساند.
  • در ادامه زوجه باید در جلسات مشاوره و غربالگری حضور پیدا کند. البته در صورتی که از یک وکیل بهره‌مند باشید، نیاز به مراجعه و حضور شما در این جلسات نیست.
  • در مرحله بعدی خانم باید پس از دریافت پیامکی که در آن زمان حضور وی در جلسه دادگاه تعیین شده، به محل مورد نظر مراجعه کند. البته وکیل وی می‌تواند به جای او در جلسات دادگاه حضور پیدا کند.
  • در ادامه روند رسیدگی به پروسه طلاق، قاضی دادخواست زوجه را با توجه به داشتن حق طلاق مورد بررسی قرار می‌دهد و در نهایت حکم طلاق را صادر خواهد کرد.
  • در مرحله آخر، خانم یا وکیل وی می‌توانند به یک دفتر طلاق مراجعه کرده تا صیغه طلاق جاری شود.

نکته مهم در طلاق با داشتن وکالت در طلاق این است که خانم حتما باید وکیل داشته باشند و در تمام مراحل وکیل ایشان می تواند به جای وی در مراحل دادگاه و جلسات غربالگری شرکت کنند. در صورتی که به وکیل متخصص طلاق نیاز دارید با گروه وکلای وکیل خانواده در ارتباط باشید.

4 شرط کامل بودن حق طلاق

برای کامل بودن وکالت در طلاق رعایت 4 شرط الزامی است که شامل موارد زیر می شود:

  1. بلاعزل باشد؛ یعنی تاریخ مشخصی نداشته باشد و خانم هرزمان که بخواهد بتواند اقدام کند.
  2. اسقاط حق تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی
  3. حق توکیل به غیر؛ با این شرط خانم می تواند از جانب خود برای همسر وکیل بگیرد تا به جای وی در جلسات دادگاه حاضر باشد.
  4. قبول بذل مهریه

انواع روش‌ های به دست آوردن وکالت حق طلاق

برای این‌که خانم بتواند با داشتن حق طلاق از همسرش جدا شود، بایستی در ابتدا طی وکالتی این حق را به دست آورده باشد. از این رو در ادامه به انواع وکالت برای داشتن حق طلاق اشاره شده است.

  • حق طلاق در زمان عقد: زمانی‌که زوجین می‌خواهند برای شروع زندگی مشترک خود به دفتر ازدواج مراجعه کرده و عقد خود را ثبت کنند، مرد می‌تواند حق طلاق را صراحتا با ذکر شروط مد نظر خود به همسرش بدهد. لازم به ذکر است که پس از ثبت این حق در عقدنامه، امکان عزل آن وجود نخواهد داشت.
  • حق طلاق محضری: در این حالت زوجین پس از عقد نیز می‌توانند به محضر یا دفترخانه‌ای مراجعه کرده و با ارائه مدارک مورد نیاز، وکالت‌نامه‌ای را با ذکر شروط مد نظر مرد، جهت اعطای حق طلاق به زن ثبت کنند. نکته قابل توجه در خصوص این نوع از حق طلاق، مدت دار و بلاعزل بودن آن است.
انواع روش‌ های به دست آوردن وکالت حق طلاق

مدارک مورد نیاز برای گرفتن حق طلاق

زوجه برای به دست آوردن حق طلاق بایستی یکسری مدارک را ارائه کند که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • شناسنامه زن و مرد
  • کارت ملی زن و مرد
  • عقدنامه محضری

شرایط لازم برای داشتن حق طلاق

همان‌طور که در ابتدای مطالب نیز گفته شد، زن می‌تواند با داشتن شرایطی از حق طلاق اعطا شده به وی استفاده کرده و از همسرش جدا شود. از این رو در ادامه به برخی از مهم‌ترین شرایط لازم برای به دست آوردن حق طلاق اشاره شده است.

  • محکوم بودن مرد به حبس
  • داشتن شغل ناپسند در اجتماع
  • عدم پرداخت نفقه
  • ابتلا به بیماری‌های صعب العلاج
  • اثبات خیانت مرد
  • عقیم بودن مرد
  • امتناع مرد از انجام وظایف زناشویی
  • اعتیاد مرد به مواد مخدر و مشروبات الکلی
  • ترک کردن زندگی به مدت 6 ماه بدون هیچ‌گونه دلیل قانع کننده

 طلاق با داشتن حق طلاق چقدر طول می‌کشد؟

در خصوص مدت زمانی که برای طلاق گرفتن با داشتن طلاق بایستی صرف کنید، نمی‌توان میزان دقیقی را تعیین کرد. اما مواری هم‌چون حضور در جلسات مشاوره و مراحلی که باید برای آن طی کنید، در مدت زمان به نتیجه رسیدن این پرونده تاثیر گذار خواهند بود.

به طور کلی جلسات مشاوره بهزیستی که زوجین باید در آن شرکت کنند، ممکن است 3 تا 5 ماه طول بکشد و همین موضوع سبب خواهد شد که طلاق با داشتن حق طلاق نیز برای مدت زمان طولانی شما را درگیر کند.

تکلیف حضانت فرزندان با داشتن حق طلاق چه خواهد بود؟

وقتی‌که خانم‌ها حق طلاق را به دست می‌آورند، ممکن است سوالی برای آن‌ها پیش آید و آن هم این است که آیا حضانت فرزندان هم بعد از طلاق با داشتن حق طلاق به خانم‌ها داده می‌شود یا خیر؟

در جواب این سوال باید بگویم که به طور کلی با داشتن حق طلاق، حضانت فرزندان به خانم داده نمی‌شود و طبق قانون حالاتی برای آن وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • به طور کلی بر عهده گرفتن حضانت فرزندان طبق توافق والدین انجام می‌شود.
  • حضانت فرزندان بستگی به شرایط سنی و همچنین انتخاب آن‌ها خواهد داشت.
  • پس از طلاق با داشتن حق طلاق، حضانت فرزندان طبق نظریه و صلاح دید قاضی در دادگاه مشخص می‌شود.

دریافت مهریه با داشتن حق طلاق امکان پذیر است؟

سوالی که ممکن است برای بسیاری از خانم‌ها هنگام به دست آوردن حق طلاق پیش ‌آید این است که آیا با داشتن این حق نیز می‌توانند مهریه‌ای را دریافت کنند ؟ در جواب این سوال باید بگوییم که تعلق گرفتن مهریه به زن در صورتی‌که وی حق طلاق را داشته باشد، بستگی به مرد خواهد داشت. به این نحو که مرد می‌تواند در هنگام تنظیم وکالت‌نامه و اعطای حق طلاق به همسرش، در خصوص پرداخت یا عدم پرداخت مهریه به وی تصمیم گیری کند.

دریافت مهریه با داشتن حق طلاق امکان پذیر است؟

البته باید خاطر نشان کرد که در بحث مطالبه مهریه، موضوع عندالاستطاعه و یا عندالمطالبه بودن آن مطرح است و به طور کلی حتی اگر زن تمکین نکند و یا متهم به جرمی هم باشد، مهریه از او سلب نخواهد شد. اگر زن از زندگی مشترک خود بسیار ناراضی باشد و بخواهد هر چه سریع‌تر از زوجیت خارج شده و از همسرش جدا شود، می‌تواند با بخشش مهریه خود، حق طلاق را به دست آورد و سریعا اقدام به جدایی کند.

جمع بندی

قبل از هر چیز باید بگوییم که طلاق آخرین راه برای حل مشکلات موجود در زندگی مشترک است و نباید عجولانه در مورد آن تصمیم گیری کنید. بهتر است قبل از هرگونه اقدام با مشاور حقوقی یا روانشناس در مورد این موضوع مشورت کنید تا پشیمانی گریبان گیر شما نشود. اما در عین حال یکی از روش‌های جدایی زوجین از یکدیگر، طلاق با داشتن حق طلاق است که ما در گروه وکلای وکیل خانواده سعی بر این داشتیم هر آن‌چه که نیاز است درباره آن بدانید را برای شما عزیزان بیان کنیم.

در عین حال شما می‌توانید برای این‌که با مشاورین و وکلای مجرب ما در ارتباط باشید به سایت وکیل خانواده مراجعه کرده و از طریق شماره تماس‌ موجود برای دریافت مشاوره تخصصی در رابطه با مسائلی هم‌چون طلاق با داشتن حق طلاق اقدام کنید.

سوالات متداول

حق طلاق چیست؟

حق طلاق در واقع از جمله حقوقی است که مرد می‌تواند در زمان عقد و یا بعد از ازدواج به صورت محضری آن را به همسرش بدهد تا وی بتواند با داشتن این حق و شرایط لازم از او جدا شود.

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق به چه صورت است؟

برای رسیدگی به پروسه طلاق بایستی خانم با در اختیار داشتن مدارک لازم جهت تنظیم دادخواست طلاق به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و مراحلی که در مطالب ذکر شد را تا حصول نتیجه نهایی طی کند.

طلاق با داشتن حق طلاق چه مدت طول می‌کشد؟

مدت زمان به نتیجه رسیدن طلاق با داشتن حق طلاق، به مواردی هم‌چون حضور در جلسات مشاوره بهزیستی و مراحلی دیگری که باید برای طلاق طی شود، بستگی دارد.

داشتن وکیل در زمان طلاق با داشتن حق طلاق چه تاثیری خواهد داشت؟

زمانی‌که از یک وکیل متخصص در این زمینه کمک بگیرید، وی می‌تواند همه مراحل طلاق را در اسرع وقت به بهترین شکل ممکن بدون نیاز به حضور شما در جلسات مشاوره و دادگاه برای شما طی کند.

آیا گروه حقوقی وکیل خانواده مجوز دارد؟

بله، وکیل خانواده تمام مجوزهای لازم قوه قضاییه، ثبت اسناد و کانون وکلای دادگستری مرکز اخد کرده است. در صورتی که مایل باشید هنگام اخذ قرارداد می‌توانید مجوزها را مشاهده کنید.

من میخواهم که موسسه وکیل خانواده وکیلم باشد، چه کار باید بکنم؟

برای این کار تنها کافیست که از طریق تماس، واتساپ و یا تلگرام با شماره 09914218681 در ارتباط باشید.
کارشناسان حقوقی ما تمام توضیحات لازم را به شما می‌دهند.

بنا به دلایلی امکان حضور در دفتر وکیل خانواده و جلسه را ندارم!

نگران نباشید؛ جسله شما با وکیل می‌تواند به صورت حضوری، آنلاین و یا تلفنی برگزار شود. تنها کافیست با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید تا توضیحات لازم را به شما بدهند.

58 پاسخ

  1. وقت بخیر بنده به همسرم حق طلاق رو دادم الان رفته و درخواست داده آیا من میتونم قبول نکنم و اگر در جلسه دادگاه شرکت نکنم چه مشکلی پیش میاد آیا دو فرزند هم دارم شرایط عصر و حرج رو هم مطرح کردن

    1. سلام و درود
      در صورتی که حق طلاق داشته باشند می توانند جدا شوند.
      همینطور حضور داشتن شما در جلسات دادگاه الزامی نیست و وکیلی که خانم به جای شما می گیرند، در جلسات شرکت می کند.

  2. سلام وقت بخیر
    من ساکن خارج از ایران هستم و همینطور همسرم و حق طلاق محضری دارم از ایشون میخوام بیام ایران و طلاق بگیرم و مهریه و نفقه رو اجرا بزارم و ممنوع الخروجش کنم و برگردم کشوری که زندگی میکنم ولی فقط شناسنامه و کارت ملی و عقد نامه ترجمه شده و ثبت شده را دارم ایا میتونم اقدام کنم با این مدارک و در یک ماه پرونده را جمع کنم ؟

    1. سلام و درود
      بله با اصل این مدارک میتونید اقدام کنید اما راجع به مدت زمانی که پرونده طول میکشه باید با وکیل مشورت کنید.

      1. سلام…سوالی که دارم اینکه آیا مرد با وجود دادن حق طلاق به زن می‌تواند اقدام بهطلاق کند و اگر زن حاضر به طلاق نباشد راه قانونی چیه؟؟

        1. سلام و درود
          بله دادن حق طلاق به خانم مانع از اینکه آقا هم اقدام به طلاق بکنند نیست.

  3. سلام . من به شرط وکالت طلاق دادم به همسرم اما توی وکالت قید کردیم که به شرط داشتن اعتیاد و یا نداشتن شغل، حالا ایشون میتونه طلاق بگیره بدون اینکه من خبر دار بشم و اگه بره اقدام کنه و بگه همسرم اعتیاد داره دادگاه نباید منو بخواد و آزمایش اعتیاد بگیره از من؟

    1. سلام و درود
      شما به ایشون وکالت در طلاق دارید ایشون میتونن بدون بیان دلیل مشخصی برای طلاق اقدام کنند.

  4. سلام وقت بخیر
    مدارکی که گفتید اگه خانم نتونه فراهم کنه چی؟
    مثل شناسنامه و کارت ملی مرد یا حتی عقدنامه
    چون مرد مخالفه طلاق هست ولی زن میخواد جدا بشه

  5. سلام من میخوام از شوهرم جدا بشم
    هم میتونیم طلاق توفقی بگیریم(یعنی هیچکدوم مشکلی نداریم برای این کار)
    و اینکه هم من حق طلاق دارم از شوهرم و هم ایشون از من حق طلاق دارن
    حالا من میخوام جدا بشم،توافقی اقدام کنم بهتره یا با برگه حق طلاقم؟

    1. سلام و درود
      آنچنان تفاوتی ندارد؛ پیشنهاد ما به شما طلاق توافقی است.

  6. سلام من حق طلاق ندارم اما شوهرم به حبس محکوم شده اونم 10 سال… طلاق میتونم بگیرم دیگه؟؟؟

  7. باسلام خسته نباشید ببخشید با داشتن حق طلاق ازطرف زن(حق طلاق داشتن زن) ایا مرد هم میتونه اقدام کنه برای طلاق یا این حق ازش ساقط شده دیگه؟

  8. سلام وقت بخیر
    من از همسرم حق طلاق دارم،میخواستم بدونم اگه من مهریه اجرا بزارم بعد بلافاصله از حق طلاقم استفاده کنم و جدا بشم بازم مهریه بهم تعلق میگیره؟حتی اگه هنوز دادگاه مهریه بگزار نشده جدا بشم یازم مهریه بهم تعلق میگیره؟

  9. سلام خسته نباشید بنده دوتا فرزند دارم میخام حق طلاق از شوهرم بگیرم ،و بچه ها پیش خودم باشند چچکار باید انجام بد؟

    1. درود
      برای گرفتن حق طلاق باید با مدارک لازم به دفتر ازدواج مراجعه کنید. حضانت فرزندان نیز برحسب توافق می تواند با شما یا همسرتان باشد.

  10. من خواهرم وکالت در طلاق داره. ساکن کانادا هستش. میشه لطفا بگیم چجوری باید اقدام کنه. اصلا امکان حضور در ایران رو نداره.

    1. درود
      ایشون می تونن وکیل بگیرن و وکیل به جای ایشون مراحل رو پیش ببرن، برای راهنمایی بیشتر با وکیل خانواده در ارتباط باشید

      1. من حق طلاق دارم اما واقعیت نمیخوام جدا بشم اما مشکلاتی تو زندگیمون هست بین من و همسرم هر روز هم بیشتر میشه این وسط بچه مون داره آسیب میبینه شوهرم اینجوری راضی نمیشه بیاد پیش مشاوره موندم چکار کنم
        گفتم شاید از این طریق بتونم مجبورش کنم که بیاد پیش مشاور بعد قبل طلاق که میفرستن پیش مشاور هزینه ش چطوریه؟

        1. سلام و درود
          لطفا با مشاورین تیم حقوقی وکیل خانواده تماس بگیرید.

  11. من هم وکالت طلاق دارم و و هم وکالت حضانت فرزند . قاضی به حاضنت فرزند کاری نخواهد داشت؟ این خیلی مهمه برام

    1. درود
      در صورتی که حضانت فرزند را از فرزند گرفته اید حضانت فرزندان با شماست

  12. حق طلاق من در سند ازدواج هستش. چک کردم . شروطی که گفتین کامله. چجوری میتونم شروع کنم؟ وکیل از شما میخام. لطفا راهنمایی کنین.

    1. درود
      برای شروع باید یک جلسه با وکیل متخصص داشته باشید بعد از آن وکیل تمام مراحل را طی می کند.
      لطفا با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا به طور کامل شما را راهنمایی کنند.

  13. من آقا هستم. از خانمم وکالت در طلاق دارم. کاملم هست. خانمم ایران نیست. میخوام شما برام انجام بدین طلاق لا داشتن حق طلاق رو. چیکار باید بکنم؟

    1. درود
      حق طلاق با شما هست. لطفا با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

  14. ضمن عرض سلام و خداقوت. با طلاق از طریق وکالت درطلاق بلاعزل و باحق توکیل ب غیر . آیا راهی هست ک خانم ک معسر هست گرفتن وکیل ازجانب مرد براش رایگان بشه یا حق الوکاله وکیل از صندوق دادگستری پرداخت بشه ؟
    این وکیل ک خانم ازجانب مردمیگیره آیا وکیل خود زن هم هست یا خیر ؟

    1. سلام
      خیر وکیل برای آقا جدا از وکیل خانم است. خانم در صورتی که مایل باشند می توانند برای خود وکیل جدا بگیرند.

  15. سلام ساکن استان البرز هستم.من حضانت فرزند و هم برگه حق طلاق رو دارم.و همسرم یک برگه تعهدنامه هم نوشته وامضا کرده(دراین برگه نوشته ماهی اینقدر میدم و شاهدین هم امضا کردن و داخل درخواست طلاقم نوشته شده است).درخواست طلاق دادم و ازطرفش وکیل گرفتم.
    الان اولین پیامک دادگاه اومده.چقدر زمان میبره تا تموم بشه؟؟؟

    1. سلام، وقت بخیر
      خودتون اقدام کنید حدود 6 الی 9 ماه زمان می برد. اما در صورتی که وکیل داشته باشد حدود 40 الی 60 روز کاری زمان می برد.

  16. مراحل طلاق از طرف زن با حق طلاق اگر وکیل داشته باشم کوتاه تره؟ میشه من خودم نباشم در مراحلش؟ کارمندم . نمی تونم هی برم و بیام/

    1. سلام
      بله در صورتی که وکیل داشته باشید نیازی به حضور شما در هیچ یک از مراحل نیست و مدت زمان هم بسیار کوتاه تر می شود.

  17. وکالت در طلاق من اسقاط حق تجدید نظرخواهی و فرحام خواهی را ندارد. چکار باید بکنم؟ می توانم طلاق بگیرم.

  18. برای طلاق با داشتن حق طلاق نیازی به حضور شوهرم نیست؟ موافقه. ولی میگه من جایی نمیام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *