مشاوره رایگان: ۰۹۹۱۴۲۱۸۶۸۱

حق طلاق بهتر است یا مهریه

حق طلاق بهتر است یا مهریه؟

می‌دانید که احکام ازدواج در ایران با توجه به احکام اسلامی تنظیم می‌شوند؛ و در این قوانین زن حقی برای طلاق ندارد و حق طلاق همواره با مرد است. درمقابل قانون، حق مهریه را برای زن در نظر گرفته است. در جامعه رایج است؛ که خانم‌ها با گذشتن از مهریه خود یا بخشی از آن، حق طلاق را می‌گیرند.

این کار موقع عقد در سند ازدواج قید می‌شود؛ یا بعد از ازدواج با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، ثبت می‌شود. یکی از دغدغه‌های بانوان این است حق طلاق بهتر است یا مهریه؟

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

مهریه چیست؟

مهریه حق قانونی و شرعی زن است که هیچ چیز مانع گرفتن این حق نمی‌شود. مرد وظیفه دارد مهریه زن را پرداخت کند. معمولا مبلغ مهریه توسط زن و مرد مشخص می‌شود. زن گاهی این مبلغ را دریافت می‌کند و گاهی از آن برای مبادله با حقوق دیگر خود استفاده می‌کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله مهریه در طلاق توافقی را مطالعه کنید.

حق طلاق چیست؟

حق طلاق، از حقوق اولیه مرد است؛ و او می‌تواند هروقت که بخواهد همسرش را طلاق بدهد؛ این درحالی‌ است زن نمی‌تواند بی‌دلیل درخواست طلاق بدهد؛ و باید حتما سند و ادله ارائه دهد.

قانون ازدواج به زوجین اجازه می‌دهد؛ که برخی از شرایط ضمن ازدواج را به تمایل خودشان تغییر دهند. یکی از این شرایط می‌تواند حق طلاق باشد. عرفی که در این سال‌ها رایج شده؛ این است که زن حاضر می‌شود بخشی از مهریه یا تمام آن را ببخشد؛ و در ازای آن مرد هم قبول می‌کند؛ که حق طلاق را به همسرش بدهد.

باید به این نکته اشاره کنیم؛ که هیچ چیز زن و مرد را ملزم به گذشتن از حقوق خودشان نمی‌کند. به عبارتی مرد می‌تواند از حق خودش که حق طلاق است؛ نگذرد و زن هم می‌تواند مهریه‌اش را تمام و کمال دریافت نماید. آنچه در بالا گفتیم؛ تنها اشاره‌ای به عرف جامعه بود.

حق طلاق بهتر است یا مهریه2
مهریه بهتر است یا وکالت در طلاق

چند نکته درمورد بخشیدن حق طلاق و حق مهریه

اگر زن و مرد وقتی هنوز زن و شوهر هستند، با هم توافق کنند که حق طلاق به زن داده شود؛ و در عوض زن از مهریه خود بگذرد؛ یا بخشی از آن را ببخشد؛ باید حتما این توافق را دفتری کنند؛ و این موضوع تا زمانی که رسمی و دفتری نشده باشد؛ قابل استناد نیست. برای این کار زن و شوهر باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و این توافق را دفتری و رسمی کنند.

خانم‌ها پیش از بخشیدن مهریه باید بدانند؛ که مهریه بخشیده‌شده قابل برگشت نیست. درواقع بعد از دفتری شدن این مورد، دیگر زن قانونا حقی درخصوص مهریه خود ندارد. و تنها چیزی که این مورد را عوض می‌کند؛ این است که توافق زن و مرد تغییر کند.

درخصوص انتقال حق طلاق به زن هم باید دقت کنید؛ که این وکالت قابل برگشت نیست. این وکالت بدون حق نظرخواهی و فرجام‌خواهی تنظیم می‌شود؛ و دیگر امکانی برای باطل کردن آن توسط مرد وجود ندارد.

حق طلاق بهتر است یا مهریه؟

درکل مقایسه کردن این دو درست نیست. چرا که هیچ اجباری برای بخشیدن مهریه بر زن وجود ندارد. حتی در صورتی که زن حق طلاق بخواهد؛ باز هم الزامی وجود ندارد که او را وادار به بخشیدن مهریه بکند. اما اگر مجبور شوید یکی از این دو را انتخاب کنید؛ برای انتخاب باید به زندگی خودتان رجوع کنید؛ تا ببینید که کدام یک برای شما بهتر است.

سخن آخر

مهریه حق قانونی زن و حق طلاق، حق قانونی مرد است. مرد و زن می‌توانند به خواست خودشان از این حقوق گذشته و آن را به طرف مقابل اعطا کنند. نکته مهمی که وجود دارد؛ این است که اعطای این حقوق به صورت کلامی، سندیتی ندارد؛ و باید رسمی و دفتری شود. بعد از پروسه دفتری شدن نیز، این حقوق دیگر قابل عزل و استرداد نیستند.

در صورتی که به وکیل مهریه و یا برای طلاق با داشتن حق طلاق به وکیل نیاز دارید، می‌توانید با مشاوران ما در وکیل خانواده در ارتباط باشید.

سوالات متداول

آیا بعد از اینکه مرد، حق طلاق را به زن داد؛ دیگر هیچ حقی ندارد؟

خیر. بعد از اینکه مرد حق طلاق را به زن ببخشد؛ همه حقوق قانونی مرد در این خصوص سلب می‌شود. همین امر درخصوص مهریه زن هم صدق می‌کند.

آیا زن بعد از بخشیدن مهریه، می‌تواند دوباره آن را درخواست کند؟

خیر. درصورتی که بخشیدن مهریه، دفتری و رسمی شود؛ زن دیگر حقی در قبال آن ندارد.

آیا گروه حقوقی وکیل خانواده مجوز دارد؟

بله، وکیل خانواده تمام مجوزهای لازم قوه قضاییه، ثبت اسناد و کانون وکلای دادگستری مرکز اخد کرده است. در صورتی که مایل باشید هنگام اخذ قرارداد می‌توانید مجوزها را مشاهده کنید.

من میخواهم که موسسه وکیل خانواده وکیلم باشد، چه کار باید بکنم؟

برای این کار تنها کافیست که از طریق تماس، واتساپ و یا تلگرام با شماره 09914218681 در ارتباط باشید.
کارشناسان حقوقی ما تمام توضیحات لازم را به شما می‌دهند.

بنا به دلایلی امکان حضور در دفتر وکیل خانواده و جلسه را ندارم!

نگران نباشید؛ جسله شما با وکیل می‌تواند به صورت حضوری، آنلاین و یا تلفنی برگزار شود. تنها کافیست با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید تا توضیحات لازم را به شما بدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *