مشاوره رایگان: ۰۹۹۱۴۲۱۸۶۸۱

وکالت در طلاق چیست؟

وکالت در طلاق چیست؟

زمانی‌که حرف از طلاق می‌شود، متوجه این موضوع می‌شوید که این حق همواره به مرد داده شده است. اما راهی برای ایجاد برابری در این خصوص وجود دارد و آن هم وکالت در طلاق است. وکالت در طلاق (حق طلاق) در واقع به این معنی است که خانم تحت شرایطی خاص می‌تواند از همسرش جدا شود.

برای به دست آوردن وکالت طلاق هم می‌توان در زمان عقد اقدام کنید و هم این‌که زوجه می‌تواند بعد از ازدواج این حق را از مرد با مراجعه به یک دفترخانه ثبت اسناد رسمی با تنظیم یک وکالت‌نامه دریافت کند. البته باید توجه داشته باشید که برای طلاق با وکالت در طلاق بایستی حتما از یک وکیل طلاق کمک بگیرید، چرا که طی کردن مراحل طلاق بدون وجود وی امکان پذیر نخواهد بود.

به طور کلی طلاق با داشتن وکالت در طلاق شبیه به طلاق توافقی است، اما نکاتی در رابطه با آن وجود دارد که برای اطلاع بیشتر شما آن‌ها را در ادامه بیان خواهیم کرد.

فرم درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

خانم تحت چه شرایطی می‌ تواند اقدام به طلاق کند؟

طبق ماده 1133 قانون مدنی حق طلاق با مرد است و تحت هر شرایطی امکان طلاق دادن همسرش را دارد. اما خانم تحت شرایطی خاص می‌تواند برای طلاق گرفتن از شوهرش اقدام کند که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره شده است.

  • داشتن شغل نامتعارف مرد در اجتماع
  • اثبات خیانت مرد
  • محکوم بودن مرد به حبس
  • عدم پرداخت نفقه زن
  • ابتلا به بیماری‌های لاعلاج
  • عقیم بودن مرد
  • انجام ندادن وظایف زناشویی
  • اعتیاد مرد به مواد مخدر و مشروبات الکلی
  • ترک زندگی مشترک برای 6 ماه بدون داشتن دلیل قانع کننده

روش‌ های به دست آوردن حق وکالت در طلاق

برای به دست آوردن حق طلاق یا همان وکالت در طلاق 2 روش کلی وجود دارد که در ابتدای مطالب نیز به صورت مختصر درباره آن صحبت شد. از این رو در ادامه قصد داریم مطالب بیشتری در رابطه با روش‌های به دست آوردن حق وکالت در طلاق برای شما بیان کنیم.

روش‌ های به دست آوردن حق وکالت در طلاق

حق وکالت در طلاق هنگام عقد

وقتی‌که زن و مرد برای ازدواج می‌خواهند عقدنامه‌ای را تنظیم کنند، می‌توانند به حق وکالت در طلاق نیز اشاره کرده و آن‌را تحت شرایطی که مد نظر مرد است به ثبت برسانند. نکته قابل توجه در خصوص وکالت طلاق، بلاعزل بودن آن است.

حق وکالت در طلاق به صورت محضری

بعد از ازدواج زوجین این امکان را خواهند داشت که به یک دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند تا مرد طی وکالت‌نامه‌ای حق وکالت در طلاق را که به صورت مدت‌دار و وبلاعزل است به همسرش بدهد.

چه مدارکی برای به دست آوردن وکالت در طلاق لازم است؟

مدارکی که برای داشتن حق وکالت در طلاق به آن‌ها نیاز دارید به شرح زیر هستند.

  • شناسنامه زوجین
  • کارت ملی زوجین
  • عقدنامه محضری

مراحل طلاق با داشتن وکالت در طلاق

اگر خانم حق وکالت در طلاق را داشته باشد بایستی مراحلی را برای جدا شدن از همسرش طی کند که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • خانم باید در ابتدا با در دست داشتن مدارک لازم جهت طلاق با وکالت طلاق به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواستی را در رابطه با طلاق از همسرش به ثبت برساند.
  • در مرحله بعدی، زوجین باید در جلسات مشاوره حضور پیدا کنند.
  • در ادامه مرد پیامکی جهت حضور وی در جلسه دادگاه در زمان تعیین شده، دریافت خواهد کرد.
  • پس از حضور مرد در جلسه دادگاه و رسیدگی به پروسه طلاق، قاضی دادخواست زوجه را بررسی می‌کند و در نهایت حکم طلاق را صادر خواهد کرد.
  • در مرحله نهایی از پروسه طلاق با داشتن وکالت در طلاق، خانم می‌تواند به یکی از دفاتر طلاق مراجعه کرده تا پس از جاری شدن صیغه طلاق، از همسرش جدا شود.

 چه مدت زمان برای طلاق با داشتن حق وکالت در طلاق باید صرف کنید؟

مدت زمانی که برای طلاق با وکالت در طلاق بایستی صرف کنید، بستگی به مواردی هم‌چون حضور در جلسات مشاوره و یا طی کردن دیگر مراحل طلاق دارد و نمی‌توان مدت زمان دقیقی را برای به نتیجه رسیدن آن تعیین کرد. اما معمولا با توجه به طولانی بودن جلسات مشاوره بهزیستی (3 الی 5 ماه) ممکن است پروسه طلاق شما 6 ماه یا حتی بیشتر نیز به طول انجامد.

وکالتنامه تنظیم شده برای حق طلاق، تاریخ انقضا دارد؟

وکالت در حق طلاق نیز هم‌چون هر وکالت‌نامه دیگری که بین افراد تنظیم می‌شود، می‌تواند تاریخ انقضا داشته باشد و اعتباری در آن قید شود. در واقع در این نوع وکالت‌نامه بر اساس توافق طرفین، این امکان وجود دارد که تاریخ انقضایی مثلا 6 ماهه یا یک ساله در نظر گرفته شود. البته به این معنی نیست که حتما باید تاریخی برای انقضای وکالت در حق طلاق تعیین شود، چرا که این وکالت‌نامه می‌تواند به صورت ابدی تنظیم شده و اعتبار داشته باشد.

حضانت فرزندان با توجه به حق وکالت در طلاق

حضانت فرزندان از جمله مواردی است که هنگام طلاق گرفتن با توجه به وکالت‌نامه تنظیم شده در این خصوص مورد بررسی قرار می‌گیرد. به این صورت که زوجین می‌توانند در متن وکالت‌نامه در خصوص حضانت فرزندان و نحوه ملاقات با آن‌ها، شرایطی را به طور توافقی قید کنند.

حضانت فرزندان با توجه به حق وکالت در طلاق

آیا نیاز است که خانم برای داشتن حق وکالت در طلاق، مهریه خود را ببخشد؟

در ابتدا باید بگوییم که مهریه از جمله حق و حقوق اصلی زن چه در زندگی مشترک و چه بعد از طلاق است و مرد موظف به پرداخت آن در صورت مطالبه مهریه از طرف زن می‌باشد. زمانی‌که زوجین بخواهند وکالت‌نامه‌ای را در خصوص اعطای حق وکالت در طلاق به خانم، تنظیم کنند؛ یکی از شروط مرد می‌تواند عدم دریافت مهریه از طرف زن باشد.

اما در حالتی که زن فقط بخواهد حق وکالت در طلاق را داشته باشد و در اسرع وقت از زوجیت خارج شود، می‌تواند در ازای بخشیدن مهریه خود نیز این حق را به دست آورد.

جمع بندی

همان‌طور که مکررا در مطالب ذکر شد، وکالت در طلاق می‌تواند راهی برای خانم‌ها باشد تا بتوانند از همسر خود تحت شرایطی جدا شوند. اما باید حتما به این نکته توجه داشته باشید که طلاق با داشتن حق طلاق، الزاما با همراهی یک وکیل امکان پذیر است و شما نمی‌توانید بدون حضور وی مراحل طلاق را طی کنید.

همچنین باید به این نکته اشاره کنیم که اگر در پروسه رسیدگی به پرونده طلاق خود از یک وکیل کمک نگیرید، بایستی مدت زمان بسیار زیادی را برای آن صرف کنید. از این رو شما می‌توانید برای این‌که با کارشناسان حقوقی گروه وکلای وکیل خانواده در ارتباط باشید به صفحه تماس با ما در سایت مراجعه کرده و از طریق شماره تماس‌ موجود برای دریافت مشاوره‌های لازم و همچنین استخدام یک وکیل پایه یک گستری اقدام کنید.

سوالات متداول

حق وکالت در طلاق چیست؟

حق وکالت در طلاق در واقع راه‌کاری است که طی تنظیم یک وکالت‌نامه در اختیار خانم قرار داده می‌شود تا بتواند تحت شرایطی از همسر خود جدا شود.

آیا برای طلاق با داشتن وکالت در طلاق به وکیل نیاز خواهید داشت؟

بله، شما بدون داشتن وکیل نمی‌توانید مراحل طلاق با داشتن وکالت در طلاق را طی کنید و به طور کلی پروسه طلاق شما بسیار طولانی خواهد شد.

مهریه در طلاق با داشتن حق طلاق چگونه است؟

این موضوع بستگی به توافق خانم و آقا دارد. برخی زوجین برای گرفتن وکالت در طلاق، خانم بخشی یا کل مهریه خود را می‌بخشد که این مورد در وکالتنامه طلاق ذکر می‌شود. در غیر این صورت مهریه به صورت کامل به زوجه تعلق می گیرد.

آیا گروه حقوقی وکیل خانواده مجوز دارد؟

بله، وکیل خانواده تمام مجوزهای لازم قوه قضاییه، ثبت اسناد و کانون وکلای دادگستری مرکز اخد کرده است. در صورتی که مایل باشید هنگام اخذ قرارداد می‌توانید مجوزها را مشاهده کنید.

من میخواهم که موسسه وکیل خانواده وکیلم باشد، چه کار باید بکنم؟

برای این کار تنها کافیست که از طریق تماس، واتساپ و یا تلگرام با شماره 09914218681 در ارتباط باشید.
کارشناسان حقوقی ما تمام توضیحات لازم را به شما می‌دهند.

بنا به دلایلی امکان حضور در دفتر وکیل خانواده و جلسه را ندارم!

نگران نباشید؛ جسله شما با وکیل می‌تواند به صورت حضوری، آنلاین و یا تلفنی برگزار شود. تنها کافیست با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید تا توضیحات لازم را به شما بدهند.

33 پاسخ

  1. سلام وقتتون بخیر وکالت در طلاق رو میشه پس گرفت؟ ما هر بار بحثمون میشه شوهرم میگه میرم ردش میکنم

  2. وکالت در طلاق خانم رو از بودن آقا توی تمامی مراحل طلاق بی نیاز میکنه؟ یعنی حتی لازم نیست اطلاع بده بهش؟

  3. خانم من وکالت در طلاق میخواد ولی حاضر نیست مهریشو ببخشه… خداروشکر که نمیشه اینجوری

    1. سلام و درود
      با مشاورین تیم حقوقی وکیل خانواده تماس بگیرید.

  4. وکالت در طلاق ضمن شروط عقد باشه باز هم نیاز به ثبت کاغذ نوشته توی دفاتر هست یا خیر.

  5. سلام
    من وکالت در طلاق ندارم
    اما همسرم بارها گفته که نخواستی این زندگی رو برو
    الان به شرایطی رسیدم که میخوام جدا شم اما هیچ کدوم شرایطی که ذکر شده ندارم برای دفاع از خودم…

    1. سلام و درود
      با مشاورین تیم حقوقی وکیل خانواده تماس بگیرید.

    1. سلام و درود
      یعنی وکالتی که برای طلاق به خانم داده میشه برای مدت زمان خاصی باشه برای مثال یک سال. اعتبار وکالت به مدت یک سال خواهد بود.

  6. سلام من اگر بخوام وکالت در طلاق به همسرم بدم و تاریخ بزنم که مثلا برای 2 سال باشه وقتی دو سال تموم شد میتونم دوباره همون وکالت رو تمدید کنم یا مجددا باید بریم ثبتش کنیم؟

    1. سلام و درود
      اگر در متن زمان رو مکتوب کردین برای تمدیدش باید مجدد در دفتر ثبت اسناد، ثبت کنید.

  7. سلام من از همسرم بصورت دست نویس وکالت در طلاق دارم باید حتما ثبت کنم؟

  8. سلام من نمیخوام مهریمو ببخشم اما خب قصد به اجرا گذاشتن هم ندارم چطور میتونم وکالت در طلاق بگیرم؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *